Szerdán startol a Tábor Fesztivál

Az egyik legfontosabb és leggyakoribb kérdés, amikor fesztiválozásra adja a fejét az ember, hogy mit is vihetünk magunkkal a rendezvény területére.

A Tábor Fesztivál esetében kiemelendő ezzel kapcsolatban, hogy nem kell aggódnunk az augusztusi hőségben a folyadékpótlás miatt: bontatlan ásványvizet ugyanis minden probléma nélkül bevihetünk magunkkal a fesztivál területére.

Az élelemellátással kapcsolatban már kissé szövevényesebb a helyzet, azt ugyanis a rendezvény területére nem vihetünk magunkkal, érdemes tehát az otthon csomagolt szendvicseket még a vonaton elfogyasztani. Aggodalomra azonban így sincs okunk, tekintettel arra, hogy a fesztiválnak otthont adó Pelso Campingbe viszont nyugodt lélekkel vihetünk ennivalót, sőt itt még élelmiszerbolt és bográcsozási lehetőség is rendelkezésre áll azok számára, akiknek nem fűlik a foga a klasszikus fesztiválos vendéglátóhelyek kínálatához.

További fontos témakör a készülődés tekintetében a sátrazás.
Ezzel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy amennyiben a fesztivál területén szeretnénk sátrazni, úgy kiegészítő kempingbérletre van szükségünk, illetve ha csak egy-egy napra látogatnánk el a rendezvényre, úgy napi sátorjegyet is válthatunk erre a célra. Ezek a kiegészítő jegyek tartalmazzák a kemping teljes infrastruktúrájának használatát és az idegenforgalmi adót, valamint – nem utolsó sorban – a stand használatát.

Külön felhívnánk azonban a napijegyes fesztiválozók figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg a sátorjegy kiváltásáról, ha strandolni szeretnének, a kempinghez tartozó strandszakaszon ugyanis azt bármikor ellenőrizhetik az ott dolgozók.

Nem elhanyagolható kérdés továbbá a fesztiválozás megtervezésekor a helyszínre való eljutás sem.

A vonattal érkezőket a pályaudvarról hivatalos fesztiváltaxi szállítja a rendezvény helyszínére, az autós közlekedést előnyben részesítők számára pedig őrzött parkoló áll rendelkezésre a fesztivál bejáratának közvetlen közelében, egy parkolójegy kiváltásával. Aki inkább a sörre spórolna a parkolójegy helyett, az ingyenesen parkolhat a környező utcákban – ebben az esetben azonban érdemes időben érkezni, mivel a helyek, értelemszerűen, érkezési sorrendben telnek meg, illetve fogynak el az idő előrehaladtával.

A motorral érkezők minden további kiegészítő jegy megvásárlása nélkül, problémamentesen parkolhatnak járgányaikkal a fesztivál területén.

Nem elhanyagolható információ továbbá, hogy a rendezvényt tizennégy év alattiak ingyen látogathatják, valamint az a kistérségi kedvezmény sem, amely lehetővé teszi, hogy a fesztivál első napját a helyi lakosok lakcímkártya felmutatása ellenében látogathassák.

Részletek, illetve további információk a fesztivál honlapján érhetők el, illetve a fent említett kiegészítő jegyeket is itt tudjuk beszerezni, amennyiben az utolsó pillanatra hagytuk a megvásárlásukat.

Elolvasom a cikket