Válságos a labdarúgó állapota

SM
2024. augusztus 26. hétfő. 17:15

A 27 éves Juan Izquierdo a második félidőben állt be a Nacional csapatába a brazil Sao Paulo elleni Dél-Amerikai kupamérkőzésen. A 84. percben esett össze a pályán a Morumbi-stadionban, ahonnan mentővel gyorsan a Sao Pauló-i kórházba szállították. A meccs a Sao Paulo 2–0-s győzelmével ért véget, így a Nacional kiesett a kontinensviadalból.

A 27 éves Izquierdót továbbra is intenzív osztályon ápolják a brazil kórházban, az aggodalmak pedig nőnek, mert az állapota egyre romlik.

„Juan továbbra is neurológiai intenzív osztályon van, gépi lélegeztetéstől függ az élete” – olvasható az uruguayi klub közleményében.

A tragikus eseményt követően a hétvégén felfüggesztették az uruguayi hazai bajnokságot, a Nacional pedig nem edzett vasárnap.

A Montevideóba visszatért klubelnök, Alejandro Balbi vasárnap repült vissza Sao Paulóba, hogy Izquierdo családjával legyen. A játékos felesége, Selena, aki egy hete szülte meg második gyermekét, és kétéves kislányuk már Sao Paulóban van Izquierdo szüleivel együtt.

Sofía Izquierdo, a labdarúgó nővére Instagram-fiókjában felszólította az embereket, hogy hagyják abba a hamis információk terjesztését. „Hamis információkat terjesztettek Juan egészségi állapotáról. Kapcsolatban vagyok a szüleimmel. A szíve még mindig dobog, kérem, legyenek türelmesek” – írta a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

Elolvasom a cikket