Döbbenet, mit tettek a háza elé

Ronzio a Toripiubella nevű, a maffia ellen küzdő csoport elnöke, amely a Tor Bella Monaca kerületben tevékenykedik, nem először néz szembe hasonló fenyegetésekkel. A csoport fő célja a bűnözői csoportok elleni küzdelem és a helyi lakosok védelme – tudósít a CNN.

Ronzio elmondta, hogy bár a koporsó látványa kezdetben nem rémítette meg, később rájött, hogy ez egy komoly fenyegetés a Casamonica család részéről.

Az aktivista kifejtette, hogy az ilyen „ostoba” cselekedetek csak még inkább megerősítik elhatározását, hogy folytassa munkáját a bűnözők elleni küzdelemben. A rendőrség jelenleg ujjlenyomatokat keres a koporsón, miközben folytatják a nyomozást az ügyben.

A Casamonica-klán régóta ismert brutális módszereiről és fényűző életmódjáról, amelyet a hatóságok több alkalommal is feltártak.

A családhoz kötődő villákban korábban aranyozott medencéket és rejtett készpénztárolókat találtak. A családot a legkülönbözőbb bűncselekményekkel, köztük zsarolással és gyilkossággal is összefüggésbe hozták.

A klán jelenleg több mint ezer taggal rendelkezik, és többtucatnyi tagja ellen folyik eljárás különféle bűncselekmények miatt.

A koporsós fenyegetés óriási felháborodást keltett Rómában, számos politikai csoport és helyi vezető nyilvánosan kifejezte támogatását Ronzio mellett. Roberto Gualtieri, Róma polgármestere kijelentette, hogy a város és annak vezetése továbbra is kiáll Ronzio mellett, és nem engednek a maffia által alkalmazott megfélemlítési taktikáknak. Az eset újabb bizonyítéka annak, hogy a Casamonica klán továbbra is jelentős fenyegetést jelent a város közbiztonságára.

Elolvasom a cikket