Kszenyija Uvarovszkaja, családi táplálkozási szakértő szerint a cukkini nem csak finom, de rendkívül jót tesz a szervezetünknek. Ez a zöldség elősegíti a máj méregtelenítését és megelőzi a rák kialakulását – adta hírül a sports.kz.
Az orvos kifejtette, hogy a cukkini rostokban gazdag, ami segíti a beleket és serkenti annak tisztulását. Emellett csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet, és megakadályozhatja a glükóz gyors felszívódását.
„A cukkini vízhajtó hatása révén segít a felesleges folyadék kiválasztásában is, és csökkenti a vérnyomást. Mindez a káliumnak köszönhető – 200 g-os adagonként 524 mg, ami a napi ajánlott érték közel 17%-a. Serkentik az immunválaszt is – a napi norma majdnem felét tartalmazza C-vitaminból” – mondta a táplálkozási szakértő.