Ezekkel az italokkal búcsút inthet a magas vércukorszintnek

1. Víz

Ha naponta elegendő mennyiségben fogyasztjuk, csökkenti a vércukorszintet, rugalmassá teszi az ízületeket, és jótékonyan hat az általános egészségre. A szakértők általában azt javasolják, hogy a felnőttek naponta 2–3,7 liter vizet igyanak. Az ásványvíz különösen hatékony a vércukorszint szabályozására.

2. Zöld tea

Egyes tanulmányok szerint képes szabályozni a vércukorszintet. Több kísérletre van azonban szükség ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a zöld tea hatással van-e erre a mutatóra. Terhesség vagy szoptatás esetén ebből a teából naponta legfeljebb nyolc csésze fogyasztható.

3. Paradicsomlé

A paradicsomban található szerves vegyület, a likopin csökkenti a vércukorszintet. Ezt tanulmányok is kimutatták. A likopin antioxidánsként is működik. Ennek ellenére inkább a cukormentes paradicsomlevet ajánlják, amelyből körülbelül két-három csésze kielégíti a napi zöldségbevitelt.

4. Fekete tea

Antioxidánsai segítenek csökkenteni a cukorbetegség kockázatát. Egy tanulmány kimutatta, hogy napi több mint egy csésze fekete tea fogyasztása 14 százalékkal csökkentette a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Egy másik tanulmányban a tudósok megállapították, hogy a teában található aflavinok csökkentik a rossz közérzetet.

Elolvasom a cikket