Három szobanövény, amely bőséget hoz az életünkbe

Szerencsebambusz

A feng shuiban is elismert növény, a szerencsebambusz jólétet, egészséget, és boldogságot vonz. Karcsúságának és erőteljes növekedésének köszönhető, hogy a hagyományok szerint a szerencse jelképévé nőtte ki magát. Gyors fejlődési képességét és rugalmasságát a személyes növekedé, és a folyamatos jóllét metaforájaként értelmezik. Megtisztítja a levegőt is, ezzel harmonikus környezetet teremtve, amely elősegíti a pozitív energiák vonzását.

Jadenövény

A jadenövény tisztelete számos kultúra hagyományaiban gyökerezik, különösen Ázsiában. A fényes és érmékre emlékeztető levelei miatt gyakran a jólét és a gazdagság szimbólumának tekintik. Kínában a jadenövényt sokan használják a feng shui miatt, rengeteg ember otthonában megtalálható. Ha ezt a növényt az otthona bejáratában helyezi el, az szerencsét és jólétet hoz.

Palo santo

A palo santót főleg füstölőként használják, ez a fa már régóta híres pozitív tulajdonságai miatt. A nevét, amely spanyolul szent fát jelent, nem véletlenül választották. Dél-Amerika spirituális és sámáni hagyományaiban a szerencse mágnesének számít, az őslakosok évszázadok óta használják tisztító és gyógyító tulajdonságai miatt. Elősegíti a meditációt, az ellazulást, védelmet nyújt a rossz hatásokkal szemben.

Elolvasom a cikket