Karácsony-féle ivókutak harca a budapesti hőséggel

Újabb nem működő ivókúttal bővült Karácsony Gergely főpolgármester kudarcos fejlesztéseinek sora. Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy tavaly tél óta egy csepp víz sem jött a Keleti pályaudvar aluljárójában lévő ivókútból. Orrfacsaró szagát már messziről érezni, miután régen bebarnult csikkek árválkodnak benne. Azt, hogy mikor takarították utoljára, nem tudni, mint ahogyan azt sem, hogy valaha is működött-e egyáltalán az extrém hőségben különösen is fontossá váló ivókút.

Gyakran a budapestiek sem tudják, sírjanak vagy nevessenek, hiszen inkább az a csoda a fővárosban, ha valami működik. Pláne, ha közvécéről vagy ivókútról van szó. Rövid időn belül ugyanis ez már a második olyan ingyenesen használható, hőség idején népszerű (lehetne) ivókút, amely lassan egy éve nem működik, de még csak azt sem lehet mondani, hogy legalább jól néz ki. A Keleti pályaudvar főváros által karbantartott aluljárója az egyik legforgalmasabb pontja Budapestnek, mégsem takarítják a hamutartóvá avanzsálódott, működésképtelen ivókutat. Ráadásul éppen a BKK-automata és a jegyiroda között található, tehát a fővárosi cégek alkalmazottai közül is csak annak nem szúrja ki a szemét, akinek nincs.

A főpolgármester büszkesége a Blaha Lujza téri közvécé, amellyel még szelfizett is. Ez az átadása óta gyakorlatilag hol elromlik, hol működésképtelen. A történet érdekessége, hogy a főpolgármester híres budiszelfije eleve dacból készült, ezzel akarta bebizonyítani az ünnepélyes átadás után néhány nappal, hogy ő nem dilettáns. A formabontó szelfihez a főpolgármester akkor ezt írta közösségi oldalán:

A Fidesz és csatolt médiája szerint a Blaha Lujza tér felújítása újabb bizonyítéka annak, hogy mennyire dilettáns vagyok. A legfontosabb érvük az volt, hogy kihagytuk a tervekből a nyilvános WC-t. Ez alkalomból szeretném Önöknek bemutatni a megújuló Blaha gyönyörű, 21. századi, akadálymentes nyilvános illemhelyét, amelyet hamarosan üzembe is helyezünk.” A megnyitásra azért még várni kellett egy csöppet, hogy aztán rácsodálkozhassunk arra a mocsokra, ami általában a vécében uralkodik, nem beszélve a drogosok és prostik ügyéről…

Elolvasom a cikket