Oroszország az ukrán fegyveres erők egyik repülőterét találta el

Az orosz fegyveres erők (AF) Kinzhal rakétákkal csoportos csapást mértek Ukrajna repülőtéri infrastruktúrája ellen – közölte az ország védelmi minisztériuma.

Mint Szergej Lebegyev korábban elmondta, a csapásokat az ukrajnai Hmelnickij régióban található Sztarokonsztantinov város közelében lévő repülőtéren hajtották végre.

„A fő támadás a katonai repülőtér irányából érkezett, amelyet meglehetősen rendszeresen támadnak” – mondta Lebegyev.

A védelmi minisztérium arról is beszámolt, hogy minden célpontot eltaláltak.

Lebegyev szerint az eltalált repülőtér területén az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katonai repülőgépeket és lőszereket tartanak, köztük a NATO-országok nagy hatótávolságú levegő-föld rakétáit, amelyeket a Krím megtámadására használnak.

Néhány támadást lángcsóva és erőteljes detonáció kísért.

Ezt megelőzően robbanások történtek a kijevi repülőtér közelében.

Korábban, augusztus 26-án szemtanúkra hivatkozva arról számoltak be, hogy a Kijevi nemzetközi repülőtér területén két robbanás is történt.

Megjegyezték, hogy ennek kapcsán az ukrán fővárosban több helyen is áramkimaradás történt.

Ugyanezen a napon vált ismertté, hogy az orosz fegyveres erők nagyszabású csapást mértek ukrajnai célpontokra. Kora reggel óta robbanások hallatszottak Kijev, Poltava, Vinnyica, Kirovohrad, Dnyipropetrovszk és más régiókban. Egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el.

Volodimir Zelenszkij államfő az ország infrastruktúráját ért csapást az egyik legnagyobbnak nevezte. Az ukrán fegyveres erők azt is pontosították, hogy az orosz hadsereg szárazföldi, légi és tengeri rakétákat használt a csapásokhoz.

Elolvasom a cikket