A kurszki események nem a legfontosabbak Oroszország számára

Az újság azt írja, hogy nyugati tisztviselők és katonai szakértők az oroszok kudarcát a kurszki szektorban a személyi állomány és a hírszerzés hiányával egyaránt magyarázzák. Moszkva prioritásai is szerepet játszottak ebben.
Oroszország fő célja továbbra is a Donyecki területen lévő, kulcsfontosságú ukrán város, Pokrovszk elfoglalása. Ez egy fontos logisztikai központ, és az orosz hadsereg mindent megtesz annak elfoglalásáért még azon az áron is, hogy meggyengíti pozícióit más frontokon, különösen a kurszki régióban.
Markus Reisner ezredes, az Osztrák Katonai Akadémia munkatársa megjegyezte, hogy az orosz erők bármilyen gyengülése a donyecki fronton veszélyeztetheti az ukrajnai térségben folytatandó offenzívára vonatkozó terveiket.

A kiadvány kifejti, hogy míg Moszkva a donyecki térségben zajló offenzívára összpontosít, addig a kurszki térségben lévő orosz csapatok a tapasztalat és az erőforrások hiánya miatt nem tudtak reagálni az ukrán hadsereg hadműveletére. Megjegyzik, hogy a nyugati hírszerzés segített az ukránoknak precízen megtervezni a hadműveleteiket, az orosz csapatok pedig képtelenek voltak hatékony védelmet szervezni.

Az újságírók rámutatnak, hogy az orosz csapatok átcsoportosítása a kurszki irányba lassan halad. Megjegyezték azt is, hogy az ukrajnai légicsapásokkal Oroszország megpróbálja elterelni polgárai figyelmét a kurszki térségben elkövetett kudarcairól.

Megjegyzik, hogy a térségben Oroszország elsősorban tartalékos egységeit és csapatait telepíti az orosz–ukrán front déli és északi szakaszairól, amelyek nem vesznek részt a Pokrovszk szektorban folyó harcokban.

A kiadvány emlékeztet arra, hogy amerikai tisztviselők szerint Moszkvának legalább ötvenezer saját katonára van szüksége ahhoz, hogy megpróbálja kiszorítani az ukrán hadsereget a kurszki szektorból.

Elolvasom a cikket