Az ukránok megnevezték, mire lenne szükségük a sikerhez

Podoljak szerint az Oroszországi Föderáció legutóbbi, Ukrajna elleni légitámadása megmutatta, hogy Oroszország nem éri el céljait, Ukrajna pedig világosabban megtervezheti légvédelmi intézkedéseit.

„A legutóbbi orosz támadásokban magas lelövési indexet láthatunk. Ez arra utal, hogy a légvédelmi rendszer még mindig elég hatékony. Igen, mindenképpen kívánatos lenne még több indítórakéta, elsősorban Patriot és SAMP/T, legalább még 10 darab. Ez lehetővé tenné, hogy lefedjük a légteret, és jelentősen megnövelnénk a ledobási arányt, így az elérné a 90-95 százalékot” – mondta a védelmi minisztérium vezetőjének tanácsadója.

Podoljak ugyanakkor megjegyezte, hogy Ukrajna ragaszkodik ahhoz, hogy a megfelelő rakétaelhárító rendszerekkel rendelkező szomszédos országok a nemzetközi jog értelmében használhassák azokat az ukrán légtérben.
„Ez sokkal könnyebbé tenné számunkra a légvédelmi rendszereink használatát. Azon partnerországok rovására, amelyek egy humanitárius kezdeményezés részeként lezárhatnák a nyugati és nyugat-középső régiókat, átcsoportosíthatnánk rakétavédelmi rendszerünk képességeit, Ukrajna közepén vagy déli és keleti részén összpontosítva azokat” – hangsúlyozta.
Az egyesített haderőművelet vezetőjének tanácsadója azt is megjegyezte, hogy Oroszország ukrajnai támadási képességének csökkentése érdekében kívánatos lenne 600-800 kilométeres mélységben csapást mérni, megsemmisítve a stratégiai repülést.
„Ez nem megújuló erőforrás Oroszországban” – hangsúlyozta.

Elolvasom a cikket