Betörőnek állt a medve

Káoszt, némi saját piszkot és felfordulást hagyott maga után az a medve, amelyik bemerészkedett egy bálványosi házba – írja a Székelyhon. Mint a cikkben megemlítik, immár évek óta nem fordult elő efféle eset, de most úgy tűnik, ismét került egy olyan nagyvad a közelbe, amelyik bemerészkedik a házba is. Az útszéli, gyakorta kéregető ragadozókhoz már „nagyjából” hozzászoktak a helyi villatulajdonosok, most azonban többen attól tartanak, hogy fokozatosan visszaköszön a korábbi, jónak véletlenül sem nevezhető állapot.

Pontosan sajnos nem tudni, mikor tört be a mackó a házába, de a károsult a nyomok alapján abban biztos, hogy viszonylag kis termetű egyed lehetett. Előbb a vasrácsos, lakattal zárt bejáratot törte be, majd egy köztes ajtón is áthatolt. A villatulajdonost szomszédai értesítették, amikor észrevették, hogy a bejárati ajtaja tárva-nyitva áll.

A medve evett a puliszkalisztből és a cukorból, majd „rátolt” egy kis patkánymérget is. Felborogatott minden útjába kerülő tárgyat, eltört pár tányért, aztán odapiszkított a konyhába. A helyiek úgy vélik, egy ismert anyamedve bocsa lehet a tettes. Az érintett família korántsem félénk, tagjai bátran flangálnak az úton vagy lent, Bálványosfürdőn a szemetesek környékén.

Elolvasom a cikket