Erre kell figyelnie az ukránoknak

„Ami Pokrovszk közelében történik, az az, hogy szervezett módon kell visszavonulnunk olyan pozíciókba, ahol az oroszok ilyen erős nyomása alatt is tartani tudjuk a védelmet” – mondta Hetman.
Elmondása szerint a pokrovszki irány csak a frontvonal öt százalékát teszi ki, és a harci összecsapásoknak akár a fele is itt zajlik.
„Ezért van értelme közelebb húzódni Pokrovszkhoz. A helyi közigazgatás szerint ott erős erődítményeket építettek. Valószínűleg ott kell tartani a védelmet, és megakadályozni, hogy az ellenség elérje Pokrovszkot és azon túl” – mondta a szakértő.

Hangsúlyozta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők számára jobb, ha visszavonulnak az előkészített állásokba, és ott veszik fel a védelmet, mintha egy teljesen lerombolt településen kellene harcba bocsátkozni, ahol nincs mód az ellenség megállítására.

„Ha néhány kisebb településről vissza kell vonulnunk, nem akarjuk megbántani az ott élőket, de lehet, hogy egy 10 házból álló településről van szó, amely már teljesen elpusztult. Ezért nem fogjuk eloszlatni az árulást, higgyük el, hogy az egységek parancsra vonulnak vissza” – tette hozzá.
Elmondása szerint a helyzet ezen a területen rendkívül riasztó, de egyelőre az ellenség csak Pokrovszk felé közeledik.
„Vannak vízi akadályok és domináns magaslatok, amelyek megkönnyítenék a kitartásunkat. Azt hiszem, a következő napok fogják megmutatni, hogy mi történik ott, és hogyan halad” – mondta a szakértő.

Emlékeztetőül, az orosz csapatok folytatják offenzívájukat a Pokrovszk szektorban. Ez jelenleg a frontvonal legnehezebb szakasza.
Korábban arról számoltak be, hogy az orosz megszállók 11 kilométerre vannak Pokrovszktól.
Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka szerint a helyzet a pokrovszki szektorban továbbra is nehéz. Naponta több mint 50 katonai összecsapás zajlik ott.
A minap Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy a fegyveres erők tovább erősítik a pokrovszki szektort, mivel a frontvonal ezen területén eszkalálódott a helyzet.

Elolvasom a cikket