Harry herceg újabb utazásra készül

Harry herceg a New York-i utazás során számos jótékonysági ügyet fog támogatni, melyek szorosan kötődnek hozzá.

Harry herceg a látogatás alatt több olyan szervezet munkáját segíti majd, mint az African Parks, a The HALO Trust, a Diana-díj és a Travalyst. Emellett az általa és Meghannal közösen alapított Archewell Alapítvány munkáját is népszerűsíteni fogja. Bár az év korábbi szakaszában két jelentős utazást is tett Meghannal együtt – Nigériába májusban és Kolumbiába augusztus elején –, ez az út most egyedülálló vállalkozás lesz számára, amely az őt különösen foglalkoztató ügyekre összpontosít.

Harry látogatása egybeesik Vilmos herceg Earthshot-díj innovációs csúcstalálkozójával, amelyet szeptember 24-én rendeznek. Vilmos herceg – aki 2020-ban indította el ezt a versenyt – célja, hogy fenntartható megoldásokat találjon a bolygónk legégetőbb környezetvédelmi problémáira, például a természetvédelemre és az erdőirtásra. Az évente kiosztott Earthshot-díjak keretében összesen egymillió fontot osztanak szét öt kategóriában 2030-ig.

Bár nem biztos, hogy Vilmos személyesen is részt vesz a csúcstalálkozón, a dátum egybeesik gyermekeinek, György, Sarolta és Lajos herceg iskolakezdésével. Harry szeptemberi visszatérése New Yorkba jelentős esemény lesz, hiszen ez az első látogatása a városban 2023 októbere óta, amikor az Archewell Alapítvány szervezett egy szülői csúcstalálkozót a mentális jólétről a digitális korban. Az előző találkozó célja az volt, hogy azok a szülők, akik a közösségi média káros hatásai miatt veszítették el gyermeküket, összegyűljenek és megosszák tapasztalataikat. Harry és Meghan akkor egy megrázó beszélgetésen vettek részt Vivek Murthy sebész főorvossal, amit Carson Daly moderált. A gyermekek online védelme iránti elkötelezettségüket mutatja, hogy a pár idén egy új kezdeményezést is bejelentett az előző csúcstalálkozóhoz kapcsolódóan, a The Parents Network elindításával. Ez az esemény közvetlenül Meghan 43. születésnapja előtt került bejelentésre. Harry herceg tehát hamarosan ismét fontos ügyekre koncentrálhat New Yorkban, miközben Meghan ezúttal otthon marad.

Elolvasom a cikket