III. Károly király másik országba költözik?

Úgy tűnik, Harry herceg és Meghan Markle után III. Károly király is vágyott egy amerikai rezidenciára. Nem csendesebb környéken, mint a Nagy Almában, New Yorkban vásárolt egy luxuslakást, amelyhez hihetetlen extrák tartoznak – számol be az Elle.

5,4 millió fontot fizetett az uralkodó, az ingatlanhoz pedig ezért cserébe még úszómedence és edzőterem is tartozik. Belsős információk szerint egyébként III. Károly király nem lesz állandó vendég a lakásban, úgy tűnik, egészen más tervei vannak vele.

A hivatalos tulajdonos a kanadai kormány, akik III. Károly király nevét használták az ingatlan megvásárlására. Az ingatlan lesz Kanada New-York-i főkonzuljának hivatalos rezidenciája.

Ennek az az oka, hogy jelenleg III. Károly király Kanada államfője is, így történhetett, hogy a 3600 nágyzetes ingatlan az ő nevére került. Természetesen a berendezés is legalább ennyire értékes, bár a vételár már így is csak a töredéke az eredetinek, ugyanis eredetileg 8,3 millió fontért hirdették.

Az épület a nyugati 57. utcában található, és egész Manhattant látni innen, az Egyesült Államok negyedik legmagasabb épületeként tartják számon. Mi több, a világ legvékonyabb felhőkarcolója címet is viseli.

Elolvasom a cikket