Lady Louise katonai pályára készül

Lady Louise, Edward herceg és Zsófia grófnő lánya, lelkes tagja a St. Andrews-i Egyetem tiszti kiképző testületének (Officers’ Training Corps). Egy közeli barát így nyilatkozott: „Louise komolyan gondolkodik a katonai pályán, és sokat beszél arról, hogy szívesen szolgálná a hazáját” – olvasható a Life.hu oldalán.

A néhai II. Erzsébet királynő a második világháború alatt az Auxiliary Territorial Service junior parancsnokaként szolgált, és azóta is ő az egyetlen női királyi családtag, aki aktív szolgálatot vállalt a fegyveres erőkben. Legutóbb Harry herceg szolgált háborús övezetben, amikor kétszer is Afganisztánba küldték. Vilmos herceget 2006 decemberében iktatták be a hadseregbe, ahol csatlakozott a Household Cavalryhez, míg András herceg a falklandi háborúban szolgált helikopterpilótaként a Királyi Haditengerészetnél. III. Károly király is szolgált a Királyi Légierőnél és a Királyi Haditengerészetnél 1971 és 1976 között. Lady Louise édesapja, Edward herceg 1987-ben kezdte a kiképzést a Királyi Tengerészgyalogságnál, de négy hónap után kilépett. Louise jelenleg harmadik évét kezdi a skót egyetemen.

Louise LinkedIn-profilján így nyilatkozott: „Érdeklődöm a katonai, diplomáciai vagy jogi pálya iránt.”

A hercegnő eddig többféle munkát is vállalt, dolgozott egy kertészetben, és pincérnőként is keresett pénzt. Emellett önkéntesként tevékenykedik a Tutor The Nation nevű, online oktatási jótékonysági szervezetnél is.

Elolvasom a cikket