Mesekönyv miatt gyulladt ki egy gyerekülés

A tüzet egy szomszéd vette észre, aki kiszúrta, hogy füst száll fel a kisbuszból, miután a család vasárnap hazatért a templomból Észak-Karolinában. A család egyik tagja kerti slaggal oltotta el a lángokat. Az autóban a tűz idején senki sem tartózkodott, így nem történt személyi sérülés – számolt be az USA Today alapján az Origo.hu.

A helyszínen készült képeken látható, hogy a tűzben szinte teljesen elolvadt a gyermek műanyag ülésének alja, és megsérült az autó bőrülése is – írja a Daily Mail.

A nyomozók kiderítették, hogy a tüzet a gyerek mesekönyvében lévő kis lítiumakkumulátor túlmelegedése okozta.

A lítiumion-akkumulátorok, különösen a rossz minőségűek, hajlamosak arra, hogy túlmelegedjenek, és akár tüzet is okozhassanak.

Objektum doboz

Számos háztartási termékben, többek között mobiltelefonokban, laptopokban, táblagépekben, elektromos robogókban, elektromos kerékpárokban és elektromos szerszámokban megtalálhatók ezek az elemek.

A lítiumion-akkumulátorok használatának növekedése számos iparágban, köztük a hulladékkezelő vállalatoknál is károkat okozott, mivel a szemétszállítók és az újrahasznosításra szánt anyagokat szállító teherautók tüzet okoztak, amikor a helytelenül kidobott akkumulátorokat összezúzták.

Elolvasom a cikket