Politikai elemző elárulta, hogyan vethetne véget Trump az ukrajnai konfliktusnak

A republikánus Donald Trump, ha megnyeri az amerikai elnökválasztást, képes lesz véget vetni az ukrajnai konfliktusnak, feltéve, hogy tervét jóváhagyja Vlagyimir Putyin orosz vezető, vélekedett Alessandro Orsini politológus az IL Fatto Quotidiano című lapban megjelent cikkében – írja a News.ru

Mivel az erőviszonyok Oroszország javára tolódtak el, a konfliktus csak akkor ér véget, ha Putyin elégedett Trump javaslatával – hangsúlyozta a szakértő.

Orsini hozzátette, hogy Moszkva most erősíti a partnerekkel való kapcsolatokat, és növeli erőit. Ugyanakkor az ukrán hadsereg Kurszk térségét ért támadása komolyan eltávolította a béketárgyalások kilátásait – mondta a politikai elemző.

Korábban Donald Trump annak a véleményének adott hangot, hogy az AFU kurszki térségbeli inváziója egy új világháború kirobbanását fogja okozni. A politikus szerint ez a támadás a sok jel közül az egyiknek bizonyult, hogy a globális konfliktus közelebb van, mint valaha.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint érthetőek a volt amerikai elnök félelmei a globális háborútól. Elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők orosz területre való behatolása eszkalálódik, és hogy a nyugati országok „fülig belemerültek a konfliktusba”.

Elolvasom a cikket