Ünnepelt a világ legidősebb férfija

John Tinniswood 1912. augusztus 26-án született Liverpoolban – így a Guinness-rekordok könyve szerint ő a legidősebb férfi a világon. Az idős embernek nincs különösebb titka. Saját bevallása szerint fiatalon nagyon mozgalmas életet élt, sokat gyalogolt, de nem tudja, hogy ennek lehet-e köze ahhoz, hogy ilyen magas kort élt meg.

Mint a Vajdaság.ma cikkében megemlítik, a matuzsálem az étkezési szokásaival kapcsolatban elárulta, hogy nem követ semmilyen különleges étrendet, péntekenként vajas halat és sültkrumplit eszik. Tinniswood átélte mind a két világháborút, és jelenleg ő a legidősebb második világháborús veterán is egyben. A férfi a világégés után könyvelő lett a Shell és a BP vállalatoknál egészen 1972-ig, amikor is nyugdíjba vonult.

Egyszer nősült, felesége, akivel 44 évig élt házasságban, 1986-ban hunyt el. Lányuk, Susan 1943-ban született. Tinniswoodot századik születésnapja után a néhai II. Erzsébet királynő is minden évben felköszöntötte egy üdvözlőkártyával. A férfiak között mindeddig a leghosszabb élete a 2013-ban elhunyt japán Kimura Dzsiroemonnak volt, aki 116 évet és 54 napot élt.

Elolvasom a cikket