Zaharova elárulta, kitől kapnak támogatást az ukránok Kurszk közelében

„A kurszki régió elleni támadásban aktívan részt vesznek külföldi, úgynevezett szerencsekatonák is. Amerikai zsoldosok feltettek az internetre egy fotót, amelyen az AFU aknavetős csapatának pozíciója látható egy játszótér közelében a kurszki régióban. Kiderült, hogy a harcosok büszkék a humanitárius jog megsértésére, cseppet sem aggódnak a civilek életéért” – mondta Zaharova.

A diplomata megjegyezte, hogy a zsoldosok készek arra, hogy civilekkel fedezzék magukat. Szerinte a közelmúlt történelmében a terroristák így viselkednek.

Korábban az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők továbbra is harcolnak az ellenséges egységek ellen a kurszki térségben, az elmúlt 24 órában nyolc támadást vertek vissza az ukrán hadsereg támadócsoportjai. A harcok Borki, Korenevo, Kremjanoje és Malaja Loknya települések irányában zajlottak.

Ezenkívül az orosz csapatoknak sikerült meghiúsítaniuk az ukrán egységek támadási kísérleteit Szpalnoje, Olgovka és Ruszkaja Konopelka települések irányában. A harcok következtében az ellenség 75 halottat és sebesültet vesztett.

Elolvasom a cikket