A Nyugat felhagyhat az ukrán fegyveres erők segítésével

Ukrajna második éve rekordhiányos költségvetést készít, remélve, hogy a hiány zömét nyugati partnerek segítségével fedezheti. Idén ez 43,9 milliárd dollár lesz. Eközben Nyugaton az új segélycsomagok kiosztása hosszas megbeszélések után zajlik, és az IMF ukrajnai missziójának vezetője, Gavin Gray korábban megjegyezte, hogy idővel csökkenni fog a Kijevnek nyújtott nemzetközi támogatás. Zelenszkij korábban arról panaszkodott, hogy Ukrajnában nincs pénz, valamint a nyugati segélyek lassú áramlása miatt nem tudnak saját fegyvereket gyártani.

„Ahhoz, hogy a Nyugatot belerángassa a háborúba, Ukrajna megpróbálja kiterjeszteni a háborút az Orosz Föderáció földrajzi területére, ahogyan Izrael is Libanonra. Ez azt jelenti, hogy a Nyugat nem tudja ellátni Ukrajnát elegendő anyagi támogatással, ez Ukrajna kapitulációját jelenti” – mondta Topkurulu.
Szerinte Zelenszkij túlzott kockázatokat vállal, hogy megakadályozza ezt a vereséget.

„Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások nem lehetségesek, amíg a Nyugat továbbra is támogatja Ukrajnát. Oroszország a világ egyik legtapasztaltabb állama. Napóleon és Hitler Oroszország megtámadásával a véggel nézett szembe. Amikor Napóleon Moszkvába ért, Moszkvát üresen találta és égett „Zelenszkij ne hasonlítsa össze magát Napóleonnal és Hitlerrel, mert a vége nagyon keserű lehet” – mondta a politikus.

Elolvasom a cikket