Ez történik, ha minden reggel egy pohár meleg vizet iszunk

Egy pohár meleg víz reggelente „felébresztheti” az emésztőrendszert, ami segít kiüríteni a méreganyagokat – írja a Sports.kz.

Ma már az italok széles választékából választhatunk, beleértve a szénsavas italokat, teát, kávét, tejet, stb. Azonban a „meleg víz”, egy látszólag hétköznapi ital, amelyet gyakran figyelmen kívül hagyunk, valójában nagyszerű egészségügyi előnyökkel bír.

A szervei megtisztulnak a méreganyagoktól

A meleg víz serkenti a nyirokrendszert, és segít kiöblíteni a méreganyagokat a szervezetből. Több káros zsírt fog elégetni. A forró víz fogyasztása átmenetileg felgyorsíthatja az anyagcserét, hogy segítsen a zsírégetésben. Ha több vizet iszik, az segíthet a veséi védelmében, miközben hígítja a vérben lévő salakanyagokat.

Megszabadul a fejfájástól

A forró víz fogyasztása segíthet enyhíteni a kiszáradás vagy az izomfeszültség okozta fejfájást. A forró víz elősegíti a vérkeringést és ellazítja az izmokat. Értágító hatású, ami csökkentheti a vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát. Ha nem iszunk elég vizet, legyen az meleg vagy hideg, az negatív hatással lehet az idegrendszerünkre, ami végső soron a hangulatunkra és az agyműködésünkre is kihat.

Javul az emésztése

A meleg víz serkenti az emésztőenzimek aktivitását, így könnyebben emészti meg az ételt és könnyebben szívja fel a tápanyagokat. A krónikus kiszáradás ennek megfelelő krónikus székrekedést okozhat. A székrekedést és a gyomorfájást általában az emésztési problémák miatt a belekben megrekedt salakanyag okozza. A székrekedést pedig sok esetben a kiszáradás okozza. A forró víz fogyasztása segít rehidratálni és kiöblíteni a méreganyagokat, miközben természetes kenőanyagként működik az emésztőszervekben.

Öregedésgátló hatású lesz

A forró víz segít a bőr méregtelenítésében, elősegíti a fiatalodást és a ragyogó megjelenést. Javíthatja a bőr rugalmasságát és csökkentheti a bőrhibákat. Ha a víz elég forró, megemelheti az ember testhőmérsékletét, ami viszont izzadáshoz vezet, és ez kiizzasztja a méreganyagokat, és segít megtisztítani a pórusokat.

Ajánlatos mérsékelt hőmérsékletű, nem túl forró meleg vizet inni. A nagyon forró víz káros lehet a száj és a nyelőcső szöveteire. Forrás után hagyjuk a vizet egy kicsit kihűlni, mielőtt meginnánk.

Kerülje a meleg víz fogyasztását közvetlenül edzés után, mivel a testhőmérséklet ilyenkor már magas.

Próbálja meg a napját egy pohár forralt vízzel kezdeni. Ha nem tea- vagy kávéivó, próbálja ki a forró vizet citrommal. Ha nem szereti a meleg víz ízét, adjon egy szelet citrusfélét, például citromot vagy lime-ot az italához, mielőtt meginná.

Elolvasom a cikket