Halle Berry nyolc évvel a válás után még mindig harcol volt férjével

A színésznő volt férje, Olivier Martinez nyolc évvel a válásuk után még mindig harcol gyermekük, Maceo felügyeleti jogáért. Halle Berry augusztus 16-án benyújtott kérelmében elsődleges felügyeleti jogot követel tízéves fia felett, mert Olivier állítólag nem hajlandó szem előtt tartani közös fiuk érdekeit.

A bírósági dokumentumok szerint Halle Berry fia, Maceo „oktatási nehézségekkel” küzd, és míg a színésznő a fiú tanulását és terápiáját támogatná, Olivier ellenáll ezeknek az intézkedéseknek.

Olivier ügyvédje augusztus 26-án kérte a bírót, hogy halassza el a közelgő meghallgatást, amelyen Berry kizárólagos felügyeleti jogát kívánná megszerezni. Az ügyvéd szerint időre van szükségük, hogy válaszoljanak a színésznő állítólagos „hamis vádjaira” és „elcsavart narratívájára”. Olivier azt kérte, hogy a meghallgatást legalább 120 nappal halasszák el, mivel Halle „rendkívüli intézkedéseket kér”, hogy egyedül dönthessen fiuk mentális egészségéről és oktatási kérdéseiről, beleértve a pszichiátriai gyógyszerek alkalmazását is.

Halle és Olivier 2010 nyarán találkoztak és egymásba szerettek a Dark Tide című thriller forgatásán Dél-Afrikában. Az Oscar-díjas színésznő volt partnere, Gabriel Aubry akkor már öt éve együtt volt színésznővel, közös lányuk, Nahla 2008 márciusában született. Halle és Olivier 2012 januárjában jelentették be eljegyzésüket, miután a színésznő egy hatalmas gyémántgyűrűvel az ujján jelent meg a nyilvánosság előtt.

2015-ben már jelentkeztek kisebb-nagyobb magánéleti problémák, amikor Halle egy interjúban elfelejtette második házassági évfordulójukat. Nem sokkal később, 2015 októberében mindkét fél beadta a válókeresetet „kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozva. Bár jogilag már 2016 végén elváltak, a válási eljárás tovább húzódott, mivel a gyermekfelügyelet kérdése megoldatlan maradt. 2023-ban véglegesítették a válást, és a színésznőt havi 8000 dollár gyermektartás megfizetésére kötelezték, valamint a fiú magániskolai tandíjának és minden egyéb tevékenységének fedezésére is.

2021 februárjában Halle Instagram-posztjában fejtette ki, hogy „a nők nem tartoznak senkinek semmivel”, utalva arra, hogy igazságtalannak tartja, hogy egyes szülők, férfiak vagy nők, a gyerekeket használják pénzügyi haszonszerzésre. Korábban 2014-ben Halle-t arra kötelezték, hogy havi 16 000 dollárt fizessen Gabriel Aubrynak, amit 2021-ben sikerült 8000 dollárra csökkenteni. Halle szerint a törvények gyakran lehetővé teszik, hogy egyesek gyermekek révén éljenek olyan életmódot, amelyet nem érdemeltek ki.

Elolvasom a cikket