Igyunk gyógyvizet?

A szív- és vesebetegségben szenvedőknek, valamint az ödémára hajlamosaknak különösen óvatosnak kell lenniük.

„Orvosi javaslat nélkül nem érdemes gyógyvízzel próbálni pótolni az ásványi anyaghiányt, mert túladagoláshoz vagy egyensúlyzavarhoz vezethet” – magyarázta Chirkova.

Az orvos megjegyezte, hogy az ásványvíz különbözik a makro- és mikroelemek összetételében, valamint az ásványi anyagokban a hagyományos ásványvizektől.

Néhány gyógyvíz természetes megoldás lehet az epe egészsége megőrzésében. Segít megelőzni az epekő, epehomok képződését. Diétás étkezés mellett segít a fogyókúrában.

Létezik kénes, természetes szénsavas, kalciumot is tartalmazó gyógyvíz. Ezt a fajta gyógyvizett több mint 200 éve használják különféle emésztőszervi megbetegedések kezelésére. Elősegíti az emésztést, megszünteti a puffadást. Borral együtt fogyasztva megakadályozza a másnaposság kialakulását.

Érdemes még néhány olyan gyógyvízről is beszélni, ami természetes hashajtó hatású. Hasi görcsök és a hozzászokás veszélye nélkül hat, a legmakacsabb szorulás esetén is gyors megkönnyebbülést hoz. Béltisztításra, székletlazításra használhatjuk.

Elolvasom a cikket