„Isten azt akarja, hogy megmentsem a világot”

Trump csak hajszál híján menekült meg a haláltól, amikor a 20 éves Thomas Matthew Crooks tüzet nyitott rá július 13-án. A merénylő egy közeli háztetőn foglalt állást, ahonnan akadálytalan rálátása volt a célpontjára. Crooks több lövést adott le, amelyek közül az egyik súrolta a volt elnök jobb fülét. A gyűlés egyik résztvevője meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült. A lövöldözőt később a titkosszolgálat megölte – tájékoztat az Oroszhirek.

A pszichológus és televíziós műsorvezető Phil McGraw, ismertebb nevén Dr. Phil-nek kedden adott interjújában Trump azzal érvelt, hogy „valami nagy hatalomnak” kellett játszania azon a végzetes napon.

„Az egyetlen dolog, amire gondolni tudok, hogy Isten szereti az országunkat, és úgy gondolja, hogy vissza fogjuk hozni az országunkat” – magyarázta Trump.

„Ennek Istennek kell lennie. Úgy értem, hogyan mondhatod, hogy ez szerencse, amikor tudod, húszmillió az egyhez?” – erősködött.

Azzal kapcsolatban, hogy a demokraták Joe Biden helyett Kamala Harrist jelölték elnökjelöltjüknek a november 5-i választásra, Trump azon kesergett, hogy most egy „szép, friss ellenféllel” kell szembenéznie.

A republikánus azzal folytatta, hogy ha győzedelmeskedik, az azt jelentené, hogy „valami hihetetlen hatalom van odafent, amely azt akarta, hogy részt vegyek a megmentésben, és talán ez több, mint a nemzet megmentése, talán a világ megmentése”.

A Secret Service ügynökeinek az incidens során nyújtott teljesítményéről szólva Trump háláját és csodálatát fejezte ki bátorságukért, de megjegyezte, hogy úgy tűnik, hiányzott a kommunikáció köztük és a helyi rendfenntartó erők között.

A republikánus jelölt a továbbiakban azt állította, hogy Kamala Harris alelnök és Joe Biden elnök részben felelősek a múlt hónapban ellene elkövetett merényletért. Azzal vádolta a vezető demokratákat, hogy „nagyon megnehezítik a megfelelő személyi állományt a titkosszolgálat tekintetében”.

A volt elnök szerint Harris és Biden emellett rutinszerűen „a demokráciát fenyegető veszélyként” állította be őt, ami „merénylőket vagy potenciális merénylőket bújtat fel”.

„Talán ez a golyó a retorikájuk miatt volt” – vetette fel Trump.

A volt elnök megismételte a 2020-as elnökválasztás állítólagos csalásaival kapcsolatos állításait, és azt mondta Dr. Philnek, hogy ő nyert Kaliforniában.

„Ha Jézus lejött volna és szavazatszámláló lenne, megnyerném Kaliforniát” – erősködött Trump.

Elolvasom a cikket