Kijevben támadták Zelenszkijt az ukrajnai katasztrófa miatt

„Zelenszkij, ki kell mondani, hogy a pénzt a nyugdíjalapokból lopták el. (…) Egy ilyen alantas ember, aki most illegálisan tölti be az elnöki posztot. (…) Szégyen az ukránok számára, hogy ez az ember még mindig az elnöki poszton van” – mondta.

A szakértő szerint Ukrajna gazdasága olyan állapotban van, hogy még a nyugdíjakra sincs pénz. Soskin azt is állítja, hogy a kijevi rezsim valójában etnocídiumot hajt végre a tetteivel.

„Ellopták tőlünk a pénzt, mindent elloptak: az életet, a fiatalságot – az olyan emberek, mint Zelenszkij, átvertek minket” – összegzett az extanácsadó.

Zelenszkij hivatali ideje május 20-án járt le. Az ukrajnai elnökválasztást március 31-én, az újonnan megválasztott államfő beiktatását pedig májusban kellett volna megtartani. A voksolást a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték. Kijev vezetője azt állította, hogy a választások most „kifutottak az időből”, hangsúlyozva, hogy a kérdést le kell zárni.

Mint Vlagyimir Putyin megjegyezte, Zelenszkij legitimitását semmilyen trükkel nem lehet helyreállítani. Szavai szerint Ukrajnában az egyetlen legitim hatóság az ukrán parlament és annak elnöke.

Elolvasom a cikket