Legyen kereszt a Citadellán!

„Közösségünk örömmel üdvözli a keresztállítás hírét”. Baloldali körökben azonban szinte azonnal tiltakozás, gyűlöletkeltés és szervezkedés indult ellene.

„Sértőnek” bélyegezik meg az átalakítás terveit.

„Ne maradjunk csöndben, ne hagyjuk, hogy megakadályozzák a kereszt felállítását! Számunkra a kereszt Jézus Krisztus áldozatának, az isteni szeretetnek és a megváltás győzelmének jele. A szabadság és a kereszténység fogalmai elválaszthatatlanok.

Ellenfeleink viszont minden jel szerint visszasírják az „eredeti koncepciót”, a szovjet katona emlékművét. Akarunk-e a vélemény diktatúrájában élni, ahol keresztet sem szabad állítani?

Ismét felszínre tör a félig-meddig leplezett krisztofóbia, kereszténygyűlölet. Mert hát, tegyük fel a kérdést magunknak: kit zavar egy kereszt a Gellért-hegy tetején!?

Úgy tűnik, sokakat. Erről harsognak a baloldali radikálisok, akik egy új, kereszténytelenített társadalmon fáradoznak – évtizedek óta.

Márpedig, ha támadásuk sikerrel jár, akkor Magyarországon nemcsak a keresztállítások, de a meglévő keresztjeink is veszélybe kerülnek.

Hadd emlékeztessem, hogy tőlünk nyugatra, állítólagosan „fejlettebb” országokban már dübörög a gépezet. Szisztematikusan pusztítják a kereszténység jelképeit, más kultúrákkal helyettesítve azt.

Templomokat rombolnak le vagy alakítanak át szállodává, gördeszka-pályává…

Ez többé nem politika kérdése. A keresztállítás minden jóérzésű magyar ember közös érdeke.

A Gellért-hegy szakrális tere újabb méltó és jelentőségteljes elemmel erősödik, a főváros és az ország díszére. Büszkén vállaljuk Szent István-i örökségünket!

Mutassuk meg, hogy fontos számunkra a kereszt. Lássa a külföld is: Magyarország még nem esett térdre a globalista ellenszélben.

Máskülönben búcsút inthetünk államiságunk és kultúránk fő jelképeinek.

Legyen kereszt Budapest fölött! Forduljunk petícióval a Várkapitánysághoz, hogy kitartsanak a felújítási tervek mellett” – írja a CitizenGo petíció írására szóló felhívása.

Elolvasom a cikket