Putyint sürgeti az idő

A kiadvány szerint Oroszország idén nyáron főleg a Donbász biztonságának szavatolására összpontosította erőfeszítéseit.

Az ukrán erők számára Pokrovszk stratégiailag fontos logisztikai és közlekedési csomópont. Ezért Putyin tudja, hogy télen nagyon nehéz fenntartani az offenzíva ütemét, ezért 10-12 hét áll rendelkezésére, hogy elérje céljait, mielőtt a téli időjárás beköszönt.

A Sky News szerint, ha az oroszok még a tél előtt elfoglalják Pokrovszkot, Putyin világossá teheti, hogy kész tárgyalni a háború befejezéséről.

A helyzet a Pokrovszki szektorban

Jelenleg az orosz hadsereg masszív támadást folytat a Pokrovszk szektorban, és közeledik Pokrovszk városához. Ott meghosszabbított kijárási tilalmat rendeltek el, és bejelentették a civilek evakuálását.

Korábban Szirszkij elmondta, hogy az orosz hadsereg jelenleg több település közelében is támadásokat folytat. „Pokrovszk irányában a legnehezebb a helyzet. Ezért folyamatosan nem szokványos döntéseket kell hoznunk, hogy megerősítsük a védelmünket és megsemmisítsük az előrenyomuló ellenséget.
Olekszij Hetman katonai szakértő szerint más frontterületekkel ellentétben a Pokrovszk melletti terep kedvez az orosz megszállók offenzívájának.

Elolvasom a cikket