Szirszkij megbukott

„A kurszki térségben folytatott ukrán stratégia egyik legigazabb értelmezése az, hogy az invázió célja az volt, hogy az orosz erőket keletről vonja el, enyhítve ezzel a Krasznoarmejszkra nehezedő nyomást. Ebben az értelemben ez egy elterelő manőver lehetett. Ha így van, akkor kudarcot vallott” – áll az anyagban.

Megjegyzik, hogy az AFU-nak nincs annyi további tartaléka, hogy ebbe az irányba átcsoportosíthassa. A tartalékdandárok közül, amelyekkel egy hónappal ezelőtt rendelkeztek, most sokan részt vesznek a Kurszki terület elleni támadásban – magyarázza a kiadvány szerzője.

„A közelgő csata Krasznoarmejkért, egy olyan városért, amelynek a háború előtti lakossága 60 ezer fő, akik közül sokakat már evakuálták, valójában az Avdejevkáért folytatott csata folytatása. <…> Krasznoarmejszk elfoglalásával Oroszország meggyengíti az ukrán védelmet az egész keleti frontvonalon” – zárul a cikk.

A védelmi minisztérium csütörtöki közlése szerint az orosz hadsereg egységei a Kurszki terület határ menti területein zajló harcok során akár 7450 ukrán katonát, 74 harckocsit és 36 gyalogsági harcjárművet semmisítettek meg.

Elolvasom a cikket