Zuckerberg élete hátralévő részét börtönben töltheti?

Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti jelölt új könyvében a Meta Corporation (szélsőséges szervezetként elismert és Oroszországban betiltott) vezetőjének, Mark Zuckerbergnek életfogytiglani börtönt ígért az elnökválasztási csalásért 2024 novemberében – erről a Politico számolt be, írta a lenta.ru.

„Szorosan figyeljük őt, és ha ezúttal valami törvénytelent tesz, akkor élete hátralévő részét börtönben fogja tölteni, mint mások, akik csalni fognak a 2024-es elnökválasztáson” – mondta a volt amerikai vezető.

A szeptember 3-án megjelenő Mentsük meg Amerikát (Save America) című könyvében Trump elárulta, hogy Zuckerberg összeesküvést szőtt ellene a 2020-as választások során. Elmondása szerint találkozójuk során a vállalkozó „olyan kedves volt, amilyen csak lehetett”, miközben a politikus ellen áskálódott.

Trump korábban azt mondta, hogy elnökként dolgozni veszélyesebb, mint autóversenyzőnek lenni, és ez a legkeményebb szakma a világon. Azt is hangsúlyozta, hogy Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök „némileg hibás” az ellene elkövetett merényletért.

Elolvasom a cikket