„A fiatalok jelentik a jövőt”

MH/MTI
2024. augusztus 30. péntek. 18:51

Latorcai Csaba úgy fogalmazott: amíg a politikai palettán velük szemben állók a halál, addig a kereszténydemokraták az élet kultúráját képviselik.

A kereszténydemokraták feladata az, hogy megtalálják azokat a pontokat, amelyek mentén valódi, élhető közös jövő biztosítható mindannyiunk számára – tette hozzá.

A politikus, aki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, úgy vélekedett: az olimpiát követően különös aktualitást nyer arról beszélni, hogy milyen jövőt akarunk.

„Ugyanis azt, hogy az ellenfeleink milyen jövőt szeretnének, az olimpia megnyitóünnepségén tökéletesen bemutatták. Én nem szeretnék olyan jövőt” – mondta.

Kiemelte, az, hogy ténylegesen milyen értékekre szeretnénk a közös jövőt építeni, a fiatalokon múlik.

Sokszor a magukat progresszívnek nevezők azt állítják, hogy a kereszténydemokrácia avítt, idejétmúlt, dohszagú, ám ezt cáfolja, hogy sok fiatal vallja magáénak – közölte Latorcai Csaba.

Halmay Gábor, az IKSZ ügyvezető alelnöke köszöntőjében azt mondta: az a céljuk, hogy a szövetség megfelelő, hasznos utánpótlást biztosítson a KDNP és nemcsak a kereszténydemokrácia, hanem az Európai Unió számára is.

Arra buzdította a jelenlévőket, hogy az elkövetkező időszakban, készülve a 2026-os országgyűlési választásokra, találják meg a kapcsolódási pontokat a közösen gondolkodókkal, hogy a kis közösségek egy nagy közösséggé tudjanak fejlődni.

„Legyetek azok az ifjú kereszténydemokrata harcosok, akik nem az árral, nem a mainstreammel együtt úsznak, hanem harcolnak az egész világon ránk zúduló abnormalitás ellen” – fogalmazott a politikus.

Elolvasom a cikket