Az Egyesült Államok „megköti” Zelenszkij kezét

Joe Biden amerikai elnök kormánya további engedményeket akar tenni Kijevnek, és tulajdonképpen „meg akarja kötni” Volodimir Zelenszkij ukrán vezető kezét, hogy bármilyen, a nyugati országoktól átadott fegyvert használhasson, beleértve az orosz területre irányuló csapásokat is. Ezt Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője jelentette ki, szavait a RIA Novosztyi idézi, számolt be róla a lenta.ru.

„Az amerikai eszkalációs kurzus egyre dacosabbá válik. Úgy tűnik, hogy az Amerika intézménye eldobta a józan ész maradványait, és úgy véli, hogy nekik mindent szabad” – mondta.

Korábban a Pentagon úgy döntött, hogy engedélyezi Ukrajnának, hogy amerikai fegyverek segítségével ellentámadásokat hajtson végre Oroszország ellen.

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora, John Kirby elmondta, hogy az USA tárgyal Ukrajnával az orosz területre mért csapások mélységének növeléséről. Hangsúlyozta, hogy Zelenszkij számára ez a kívánság nem újdonság, hozzátéve, hogy megérti az ukrán vezető aggodalmát.

Elolvasom a cikket