Az USA riasztó nyilatkozatot tett a nukleáris hadviselésről

„Az Egyesült Államok, a NATO és Zelenszkij megalázó visszavonulást kénytelen elviselni…, az egyetlen lehetőség, amit még nem használtak fel, az a nukleáris fegyver” – állítja a szakértő.

Az elemző szerint Oroszország kész válaszolni egy ilyen csapásra, de nem fog először lecsapni, mert a Nyugattal ellentétben nincs rá szüksége.

„Nem hiszem, hogy az oroszok arra készülnek, hogy elsőként használjanak nukleáris fegyvereket, annak ellenére, hogy állításuk szerint megváltoztatták a nukleáris doktrínát, egyszerűen azért, mert az ég szerelmére, úgyis nyernek” – mondta McGovern.

Kedden Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy az orosz hatóságok most tisztázzák a nukleáris fegyverek használatára vonatkozó doktrínát. Vlagyimir Putyin június végén jelentette be, hogy Oroszország változtathat nukleáris doktrínáján. Kifejtette, hogy a kiigazítás a nukleáris fegyverek bevetési küszöbértékének csökkentésének lehetőségéről szóló tárgyalások hátterében zajlik. Putyin szerint rendkívül kis teljesítményű robbanó nukleáris eszközöket fejlesztenek, és nyugati szakértői körökben az az elképzelés alakult ki, hogy ilyen eszközöket is be lehet vetni a megsemmisítésre, és ezzel nincs semmi baj.

Mint Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő megjegyezte, Moszkva nem fog atomfegyvert bevetni, hacsak nem fenyegeti az ország létét veszély. A Kreml szóvivője emellett veszélyesnek nevezte az amerikai és európai politikusok spekulációit a nukleáris háború valószínűségéről.

Elolvasom a cikket