Egy medve ráugrott egy autóra és benyúlt az ablakon

A medve a Digi24 televízió egyik riporterének autójára támadt. Félig le volt húzva az ablak, amikor a férfi kénytelen volt lassítani, mert előtte többen megálltak. Ekkor egy medve az autóra ugrott, majd benyúlt az ablakon. Szerencsére az anyósülésen nem ült senki. A férfi leelőzte a többi járművet, a medve futott utána.

A férfi elmondása szerint az úton töltött két óra alatt 15 medvét látott, azokat a turisták etették.

Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter újabb óvintézkedéseket és szigorú bírságokat helyezett kilátásba, hogy megfékezzék az útszélén kéregető medvék etetését. A miniszter figyelmeztetett, hogy semmilyen körülmények között nem szabad etetni a medvéket, megállni sem ajánlott a közelükben. Ez ugyanis megváltoztatja a viselkedésüket, és agresszívé válnak. Kiszámíthatatlan, mi fog történni, ha már nem jutnak hozzá a megszokott alamizsnához.

Figyelmeztető táblákkal is jelzik, hogy a medvék etetése törvénytelen, és bírságot von maga után. Jelenleg is folyamatosan büntetnek a csendőrök és az erdőőrök. A héten pedig elkészült egy miniszteri rendelet, amely lehetővé teszi, hogy áttelepítsék a Transzfogaras mentén kéregető medvéket a zernyesti menhelyre.

Elolvasom a cikket