Ezért egészséges a lecsó

A lecsó a nyár elmaradhatatlan tartozéka, sokak kedvenc szezonális fogása. Fogyasztásával ráadásul rengeteget teszünk az egészségünkért is, ugyanis a paradicsom, a paprika és a hagyma hármasa igazi superfood.

Paradicsom

Piros, lédús, ínycsiklandó, és hőkezelés hatására sem veszíti el a szervezet számára hasznos likopintartalmát. A benne lévő C-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert, emellett jelentős mennyiségű kálium és magnézium is található benne.

Paprika

Legfontosabb tulajdonsága magas C-vitamin-tartalma, emellett olyan anyagokat is tartalmaz, amik segítenek megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását.

Vöröshagyma

Tartalmaz többek között B- és C-vitamint, vasat, jódot, és káliumot is. Jótékonyan hat a koleszterinszintre, az érrendszerre, az immunrendszerre, és baktériumölő hatása is ismert.

Az alaprecept szerint néhány paprika, paradicsom, zsiradék és hagyma kell a lecsóhoz, de mindezt kiegészíthetjük például tarhonyával, rizzsel, kolbásszal, virslivel, szalonnával, tojással, karfiollal, zöldbabbal, burgonyával, cukkinivel, babbal, vagy akár gombával.

Elolvasom a cikket