Harry herceg nem tud megbocsátani III. Károly királynak

Az elmúlt években Harry herceg és Meghan Markle gyermekei, Archie és Lilibet nem jártak az Egyesült Királyságban, így III. Károly király nem találkozhatott az unokáival. Miután év elején fény derült arra, hogy az uralkodó daganatos betegséggel küzd, Harry herceg azonnal meglátogatta, de gyermekeit ekkor sem vitte magával – írja az Elle.

Bár azóta formálisan tartják a kapcsolatot, de még mindig feszült a viszonyuk, Vilmos herceg pedig nem hajlandó kommunikálni sem az öccsével.

Egy királyi szakértő, Tom Quinn szerint Harry herceg a gyermekeit is felhasználja a III. Károly királlyal való csatározás során:

„Harry herceg így akarja megbüntetni az apját, amiért III. Károly király nem kért bocsánatot a múltbeli sérelmek miatt. Megszállottá vált, de ironikus, hogy most éppen úgy használja fel gyermekeit az apjával vívott csatában, ahogy korábban III. Károly király és Diana hercegné vele és Vilmos herceggel tették.”

Annál is inkább furcsa a döntése, hogy bár ő maga keményen megtámadta a királyi családot, ám III. Károly király mindig elkerülte, hogy nyilvánosan megtámadja a fiát. Ennek ellenére nagyon dühös, és jelenleg nem hajlandó fogadni a fia hívásait.

Nehéz kérdés, hogy mikor rendeződhet a viszonyuk, de egyelőre úgy tűnik, nem enyhül a feszültség a királyi családban.

Elolvasom a cikket