Így lesz megbízható a vércukorteszt

A vércukorszint-vizsgálat előtt elfogadható, ha csak vizet iszunk – figyelmeztetnek a szakértők. Megjegyezték, hogy bármilyen étel, cukor, üdítő, alkohol és dohányzás növeli a glükózt, a fizikai aktivitás pedig éppen ellenkezőleg, csökkenti azt – számol be a Sports.kz.

Ezért azt tanácsolják, hogy a vizsgálatot megelőző napon együnk zöldségeket, gabonaféléket és főtt diétás húst – írja a Sports.kz.

Ahhoz, hogy a vércukor mérése megbízható legyen, tudni kell, hogy bármilyen étel, különösen az édességek, a liszt, a gyümölcslevek, a szóda és az alkohol, valamint a dohányzás, a stressz és a szellemi megterhelés növeli ezt a mutatót, a fizikai aktivitás pedig csökkenti. A tiszta víz nincs hatással a szervezet glükózszintjére, ezért mértékkel ihatjuk – magyarázták.

Javasolták, hogy két nappal a vizsgálat előtt zárjuk ki az étrendből a gyorséttermi ételeket, az alkoholt és az édességeket. Emellett fontos, hogy az étkezés és a véradás között 8-12 óra szünetet tartsunk. Szintén érdemes kizárni a stresszt és a sportot. Az elemzés előtt nem ajánlott rágógumit rágni és fogkrémmel fogat mosni.

Elolvasom a cikket