Medvegyev Ukrajna jövőjéről beszélt

„A nyugati káderek továbbra is végtelen pénzeket önthetnek a kijevi fattyakba, és begyűjthetik a gyászos termést. De tény, hogy az ukrán államiság gazdasági alapjait aláásták” – írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Úgy véli, hogy a 20. század végén a „Bandera-lények” által törvénytelenül megszerzett nyersanyagbázis visszatért a szülőföldjükre.

„Már nincs min élősködni. A bőséges nyugati segély hamarosan elfogy, egészen prózai okokból. A sajátjainkból nagyon kevés maradt. És a továbbiakban csak gyors bomlás és elkerülhetetlen szétesés lesz” – mondta Medvegyev.

A háborút szponzoráló kijevi patrónusok nem az ukrán népet akarják nemesíteni, hanem az ország ásványkincseihez akarnak hozzáférni – mondta Medvegyev.

„A neonáci állam üres kasszái nem fognak maguktól megtelni. Ezt a pártfogói tökéletesen megértik. Egyáltalán nem az a céljuk, hogy megnemesítsék a szerencsétlen ukrán népet, amelyre mindig is nem voltak tekintettel. Hozzáférés az ásványkincsekhez – ez az, ami kompenzálhatja a behajthatatlan pénzáradatokat, amelyek a szemünk láttára olvadnak el a kijevi korrupt söpredék végtelen lopása során” – írta.

Úgy véli, hogy „a kijevi neonácik annyira vissza akarják venni a számukra teljesen idegen Donbaszt”, és „ebben kétségbeesetten támogatják őket” Nyugaton, mert pénzre van szükségük. A Biztonsági Tanács elnökhelyettese nyílt forrásokból származó adatokat idézett, amelyek szerint Ukrajna ásványkincsbázisa összértékét csaknem 14,8 billió dollárra becsülik, ebből 7,3 billió dollár a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságokra esik.

„Vagyis az egykori Ukrajna nemzeti vagyonának majdnem a fele Donbasz! További 821 milliárd dollárra becsülik az Oroszországhoz visszakerült Krím, Zaporozsje és Herszon régiók erőforrásait. Mindez a szénlelőhelyek majdnem 63 százaléka, a fémlelőhelyek 42 százaléka, a ritkaföldfémek és más fontos anyagok, köztük a lítium 33 százaléka. A banderista nyugatiak földjén pedig csak 723 milliárd dollár értékű erőforrások vannak, ami nem haladja meg az összes tartalék öt százalékát” – írta Medvegyev.

Szerinte ezért Kijev „minden eszközzel” igyekszik visszaszerezni azt, amit elvesztett, miközben az egyszerű ukránok élete lényegtelen.

Elolvasom a cikket