Migrént kiváltó élelmiszerek

Az alkoholtartalmú italok mellett a csokoládé és a sajt, különösen az érlelt fajták, migrénes fájdalmat váltanak ki. Az orvos azt tanácsolta, hogy kerüljük a nitrátokat, mesterséges édesítőszereket és mononátrium-glutamátot tartalmazó termékeket. Ezeket az anyagokat a készételekhez, kolbászokhoz stb. adják – írja a gismeteo.ru.

Megelőzésképpen a szakértő azt javasolta, hogy naponta legalább 1,5-2 liter vizet igyunk. Ezen kívül naponta legfeljebb három csésze kávé és legfeljebb hat csésze tea engedélyezett.

Akik gyakran szenvednek migréntől, azoknak a magnéziumban gazdag ételekre (mandula, kesudió, spenót, avokádó) és az omega-3 zsírsavakra (makréla, szardínia, tonhal, lazac) kell koncentrálniuk. Káposztát, spenótot és brokkolit is érdemes enni – foglalta össze az orvos.

Elolvasom a cikket