Teljes kiőrlésű átverés?

Nem minden termék teljes kiőrlésű, amit annak mondanak – hívta fel a figyelmet a Rizikometer. A holland Élelmiszer- és Fogyasztói Termékbiztonsági Hatóság (NVWA) megállapította, hogy az általuk górcső alá vett termékek több mint negyedét jogtalanul nevezik teljes kiőrlésűnek. Hét nagy áruházlánc összesen 190 termékét vizsgálták meg –köztük tésztákat, kekszeket, süteményeket és kétszersülteket. Közülük 51 nem teljesítette a „teljes kiőrlésű” megnevezés kritériumait.

Egy termék címkéjére csak akkor kerülhet fel a „teljes kiőrlésű” kifejezés, ha az összes liszt teljes kiőrlésű gabonából készült. Ez azt jelenti, hogy a készítés során a keményítőtartalmú magot, a csírát és a korpát is felhasználják. Ez azonban nagyon sok terméknél nem így van, ami az NVWA szerint a fogyasztók megtévesztésének számít.

Elolvasom a cikket