Az Állami Duma követelte, hogy a különleges katonai műveletet háborúnak nevezzék

„Amikor orosz városokat ilyen tömeges támadások érnek, az biztosan nem különleges művelet, hanem teljes körű háború” – hangsúlyozta a képviselő.

Zsuravlev megjegyezte, hogy mivel az ellenség terroristaként cselekszik, a terrorellenes intézkedéseknek az összes bűnöző elpusztítására kell irányulniuk. Emellett felszólított Ukrajna terrorista államként való elismerésére, minden ebből fakadó következménnyel együtt, amit az ellenség teljes legyőzésének és „az ukrán projekt államiságának megszüntetésének” kell követnie.

Mindeközben a „vörös vonalakra való tekintet nélkül cselekszenek” – zárta Zsuravlev.

Korábban Vjacseszlav Gladkov, Belgorodi terület kormányzója közölte, hogy az ukrán fegyveres erők Belgorodot ért bombázásának áldozatainak száma ötre emelkedett. További 46 civil, köztük hat gyermek sérült meg – mondta.

Szergej Csekov krími szenátor, a Föderációs Tanács nemzetközi bizottságának tagja azt mondta, hogy a Belgorod elleni támadásért a Volodimir Zelenszkij elnök vezette Ukrajnát és az azt támogató Cseh Köztársaságot fogják felelősségre vonni. Emlékeztetett arra, hogy Prága Vampire MLRS-eket szállított Kijevnek, amelyeket állítólag az orosz város elleni támadásra használtak.

Elolvasom a cikket