Az uborkáról kiderült, hogy nem olyan egészséges, mint sokan hiszik

Rhiannon Lambert táplálkozási szakértő, aki a testsúlyszabályozásra szakosodott, riadót fúj mindazoknak, akik rendszeresen fogyasztanak uborkát. A szakértő azt állítja, hogy ezek a zöldségek egyáltalán nem biztos, hogy olyan táplálóak, mint azt korábban mindenki gondolta. Mivel az uborka nagyrészt vízből áll, jobb, ha nem egészséges termékként fogyasztjuk, hanem a szervezet hidratálására.

Rhiannon azt írja, hogy az uborka egy frissítő zöldség, amelynek nagyon magas (96%-os) a víztartalma, ezért jó a hidratálásra, viszont viszonylag kevés benne a tápanyag. Bár találunk benne néhány vitamint, különösen B-vitaminokat, K- és C-vitamint, valamint ásványi anyagokat (kálium, foszfor, réz, magnézium), tápértékben nem rendelkezik.

A szakértő szerint ugyanis az uborkában van néhány antioxidáns, például flavonoidok, és ennek a zöldségnek a héja sok rostot tartalmaz. De ahhoz, hogy a szervezetet feltöltsük tápanyagokkal, jobb, ha egészségesebb lehetőségeket választunk, különösen a keresztesvirágú vagy leveles zöldeket.

Lambert szerint az uborkát a legjobb nyersen fogyasztani, például szendvicseken, salátákban vagy más zöldségek nélkül, rágcsálnivalóként.

Szerinte a jégsalátának is hasonló hatása van. Inkább hidratál, mintsem tápanyagban gazdag. Sokkal kevesebb rostot és antioxidánst tartalmaz, mint a sötétebb levelű alternatívák, és meglehetősen kevés benne a C-, A- és K-vitamin.

Elolvasom a cikket