Groves szakaszsikere, változatlan összetett

MH/MTI
2024. augusztus 31. szombat. 20:42

A Villafranca del Bierzo és Villablino közötti, 200,5 kilométeres etapon egy harmadik és egy első kategóriás hegy várt a kerekesekre, az utolsó emelkedő után azonban még 17 kilométernyi lejtmenet, illetve sík rész állt a mezőny előtt.

Az első ötven kilométer után hatfős szökevénycsoport alakult ki, de a második, 22,8 kilométeres kaptató alján már csak alig több mint egy perc volt az előnyük, majd 19,5 kilométerrel a cél előtt be is fogta az utolsó szökevényt az esélyesek csoportja, amelyben ott volt Valter is.

A lejtős rész elején a háromszoros győztes, most az összetett második helyén álló szlovén Primoz Roglicnak technikai problémája akadt, így csapattársa, Dani Martínez kerékpárjára ült át, és azon ment el a célig.

A szakasz végén mezőnyhajrá döntött: ezt az Alpecin Deceuninck remekül vezette fel Kaden Grovesnek, akit szorosan követett Valter csapattársa, a pontversenyben éllovas Wout van Aert, különcsatájukat végül előbbi nyerte. Az összetettért harcolók mindannyian a főmezőnnyel együtt értek célba.

A Visma-Lease a Bike magyar bajnok bringása a győztesével azonos idővel az 53. helyen zárt, összetettben pedig egy pozíciót javítva 34.

Valter a befutó után az M4 Sport helyszíni stábjának úgy értékelt, keményebb volt a nap, mint amire számítottak, de afelől nem volt bennük kétség, hogy a szökevényeket sikerül utolérniük. Ő a nap elején azért volt ott szinte minden elszakadni próbáló csoportban, hogy blokkolja a szökéseket, és bár a nap végén pár centivel lemaradtak a részsikerről, nagyszerű csapatteljesítményt nyújtottak.

„Tegnap nem volt jó napom, muszáj volt kicsit lassabban mennem, de ma jól éreztem magam, így tudtuk tartani a tervet, ami az volt, hogy engem és Sepp Kusst juttassunk át a hegyen, mert alkatilag én vagyok az, aki az utolsó tíz kilométeren tudja fogni a támadásokat. Erre nem volt szükség, amikor pedig az Alpecin az utolsó három kilométeren hat emberrel megérkezett, ott már nem sokat tudtam segíteni, inkább hátráltató lettem volna” – fogalmazott a magyar kerékpáros.

Elolvasom a cikket