Ismét elképesztő eredményt ért el Fehér Farkas, a hajdúnánási íjász

A hajdúnánási születésű Mónus József – ahogy egyre többen ismerik: Fehér Farkas – harci cél- és távlövő történelmi íjász, többszörös világrekorder méltán a világ egyik legismertebb íjásza. Mónus József László újabb sikereiről számol be Facebook posztjában.

Mint írja, 1031,54 méter íjjal lőtt, hitelesített távolság a világ legnagyobb világszervezeténél , a Wolrd Archery és a USA Archery rendezésében. Az 1000 méter fölötti lövések most befejeződtek itt! Ennyire tellett! Egy bizos. Nyugodt szívvel mondom: lőhetetlen távolság! De a jó Istenünk érdemesnek talált rá! Hagyományaink velejárója a harci virtus! Volt benne részünk, évezredeken át! Földünk határa egykor ott kezdődött ahol felkel , és ott végződött , ahol letérdel a nap! Ami a múltban töretlen valóság, az a jelenben büszkeség! Ezzel a büszkeséggel lőhettem ki mindannyiunkért azokat a harcosokat, a világ legjobb nyílvesszőit! Hunyadiak, Zrínyiek, Rákócziak büszkeségével!

Hiszen nemzeti jelképeinknek szentsége van, és a jóért, a békéért, a barátságért, nemzetünk megmaradásáért meg is kell mutatnunk büszkeséggel! Ha megkérdezi valaki holnap, hogy újra nekimennék ennek a küzdelemnek, akkor az lenne a válaszom, nem tudtam ugyan , hogy ennyi fájdalommal jár ez a lövés, és a hozzá vezető út, nem tudtam hogyan lehet élve meghalni, mert ez történt ma, de a zászlóért, a hazánkért, a gyermekeinkért, a szeretteinkért és a jó Istenünkért, bármikor! Szétszakadt inakkal, utolsó, görcsös erőfeszítéssel, meghalva ugyan, de a zászló feltartott kézzel büszkén lobog – zárja posztját az íjász.

Elolvasom a cikket