Miért jó az édesburgonya?

A jamgyökér bármilyen étrendbe beilleszthető. Hozzájárul az általános egészséghez, írta S. Elsing táplálkozási szakértő az Eat This, Not That (Edd ezt, ne azt) című könyvben – írja a gismeteo.ru.

A szakértő először is megjegyezte, hogy a zöldség sok rostot és káliumot tartalmaz. Az első eltávolítja a „rossz” koleszterint, normalizálja a gyomor-bélrendszer működését, szabályozza a vércukorszintet. A második normális vérnyomáshoz vezet, megelőzi a szívbetegségeket – írja a gismeteo.ru.

Emellett pedig, mint a szakértő írta, az édesburgonya növeli a szervezet védekezőképességét, mivel gazdag A-vitaminban.

Ezen kívül mindössze egy csésze jamgyökér béta-karotin tartalma, amely a szembetegségek megelőzéséhez szükséges, több mint kétszerese a napi normának.

A szakember azt tanácsolta, hogy ezeket a gyümölcsöket növényi és állati zsírokkal egészítsük ki, mivel a zsír segít a szervezetnek jobban felszívni a béta-karotint A-vitaminná.

Elolvasom a cikket