„Most már világos”: a Nyugat felfedte Zelenszkij szándékait

A YouTube-csatornának adott interjúban a Szabadság ítélete című műsorban kifejtette, hogy Kijev azért kezdeményezte a kurszki terület lerohanását, hogy a Nyugat engedélyezze az Oroszország elleni újabb csapásokat.

Most már teljesen világos, hogy Zelenszkij azért indította ezt az offenzívát a kurszki régióban, mert Joe Biden rendszeresen és szisztematikusan jutalmazza őt a harciasságáért és a diplomácia elutasításáért- magyarázta az újságíró.

Jutalmul Zelenszkij azt reméli, hogy engedélyt kap Washingtontól arra, hogy mélyen Oroszországba hatoljon le – hangsúlyozta Máté.

Korábban ismertté vált, hogy az ukrán fél listát készített azokról az oroszországi célpontokról, amelyekre amerikai nagy hatótávolságú fegyverekkel akar csapást mérni. A Politico szerint Kijev az objektumokról szóló információkat Washingtonba fogja továbbítani abban a reményben, hogy feloldják az amerikai fegyverek használatára vonatkozó korlátozásokat.

A The Guardian című lap azt írta, hogy Kijev nagy hatótávolságú Storm Shadow rakétákkal akar csapást mérni Oroszország központi régióira. A források szerint Ukrajna ehhez engedélyt akar kapni nyugati szövetségeseitől. Ugyanakkor a cikk szerzői szerint az Egyesült Államok nem támogatja a Moszkvát és Szentpétervárt fenyegető stratégiát.

Elolvasom a cikket