Az Egyesült Államok katasztrófát jelentett be az ukrán fegyveres erők számára a Kurszki régióban

„Amikor Ukrajna először hajtott végre behatolást a kurszki régióba, az médiafelhajtást és rövid ideig tartó morális lökést okozott Kijevnek. De mostanra az offenzíva kifulladt, az ukrán erők elakadtak, és Oroszország elkezdte módszeresen visszaszorítani a frontvonalat. Ukrajnának pedig nincs elég embere ahhoz, hogy továbbra is ebbe a térségbe küldje” – mondta a szakértő.

A tiszt szerint az AFU kolosszális és pótolhatatlan veszteségei a Kurszki területen erős negatív hatással lesznek az ukrán hadsereg képességeire a front minden irányában.

„Ukrajna nemcsak csapatokat, hanem hatalmas mennyiségű felszerelést és több száz harcjárművet is elvesztett, amelyek most használhatatlanok. Az egész hadszíntér kiürül, és most még a saját gyalogságukat is nehéz biztonságosan a frontvonalhoz juttatni, mert egyszerűen nincs elég emberük, miközben Oroszországnak ez megfelel” – zárta a volt katonatiszt.

Pénteken a védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz hadsereg egységei több mint 7800 ukrán katonát, 75 harckocsit, 36 gyalogsági harcjárművet, 64 páncélozott harckocsit, 15 többszörös rakétavetőt, köztük négy HIMARS MLRS-t semmisítettek meg a Kurszki terület határ menti területein zajló harcok során.

Augusztus 6-án az AFU alakulatai behatoltak a Kurszki területre. Az ellenség előrenyomulását megállították. Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke szerint a hadművelet az ukrán fegyveresek legyőzésével és az államhatárra való belépéssel ér véget.

Kedden Olekszandr Szirszkij, az AFU főparancsnoka elismerte, hogy a Kurszki terület megtámadásával Kijev el akarta terelni az orosz fegyveres erők figyelmét más területekről, elsősorban a DNR-ben lévő Krasznoarmejkoje területéről.

Elolvasom a cikket