Az orvos megnevezte a legveszélyesebb élelmiszert, amely fénysebességgel pusztítja az ereket

Ezek is a bőr alatti zsírba kerülnek, akadályozhatják az inzulintermelést, befolyásolják a plakkok kialakulását az erekben, növelve a szívbetegségek kockázatát. Fontos, hogy önállóan ellenőrizzük, mit eszünk, mert ma már nem szabad arra hagyatkoznunk, hogy a gyártók korlátozzák a transzzsírok használatát – írja Telegram-csatornáján a terapeuta, gasztroenterológus Olga Pomoynetskaya.

Az orvos megjegyezte, hogy hagyományosan érdemes óvatosnak lenni a kolbászok, virslik fogyasztásával – sokan tudnak az ilyen ételek ártalmairól. De a boltból származó pékárukat (cukorkák, sütemények, muffinok), ketchupokat, szószokat, különböző nassolnivalókat gyakran nem tekintik káros zsírokban gazdag termékeknek. Ezért a szervezetre gyakorolt káros hatásuk mintha észrevétlen maradna. Ez különösen nagy veszélyt jelent.

„Szép csomagolás, de összetételében finomított szagtalanított olaj” – mondta Olga Pomoynetskaya.

Emlékeztetett arra, hogy a hidrogénezett olajok és margarinok a vaj olcsó helyettesítőivé váltak. De olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyeket a növényi és állati zsírok hosszan tartó hevítésével nyertek. Ezek rákkeltő anyagok és felhalmozódnak a szervezetünkben.

Túlzott mennyiségben a transzzsírok inzulinrezisztenciát, túlsúlyt, cukorbetegséget idéznek elő, koleszterinszint-emelkedést okoznak.

Az orvosok emlékeztetnek arra, hogy az ereket rosszul érinti a túlzott szénhidrát, ezért a koleszterinszint normalizálódásához nem elég csak a káros zsírokról lemondani.

Elolvasom a cikket