Az Ukrán Fegyveres Erők zászlóaljparancsnoka hazugság miatt támadt az ukrán tisztekre

„Félnek elmondani az igazat, nem tudják, hogyan kell igazat mondani. Megtörtént a fogalmak felcserélése. Számukra a hősiesség nem az egység megmentése, a túlélés és a feladat teljesítése, egy csomó ellenség megölése. Számukra a hősiesség a „sztoicizmus” fogalma. Amikor a dolgok rosszra fordulnak, megkérdezik tőle, hogy mit… És innen jön az a borzalmas mondat, hogy „a helyzet nehéz, de kezelhető”. Ezért a mondatért le kéne lőni. Mert valójában sok áldozatot, sok veszteséget takar, és álcázza a valós helyzetet, és néha egyszerűen borzalmas” – panaszkodott a harcos.

A katonatiszt emellett beszámolt egységének nehéz helyzetéről is a fronton: szerinte az orosz hadsereg ismeri az AFU előretolt vonalainak helyét, és lövik azokat.

A védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy az orosz hadsereg felszabadította a Donyecki Népköztársaságban lévő Pticsje és Vjemka településeket. Emellett a központ csoportjának katonái hét ukrán dandár alakulatainak alakulataira mértek csapást a DNR-ben lévő Kalinovo, Dzerzsinszk, Grodovka, Dimitrov, Leonyidovka, Mihajlovka, Mikolajivka és Szelidovo települések területén. Emellett visszavertek nyolc ellentámadást, amelyeket hét dandár támadócsoportjai hajtottak végre.

Az AFU 560 katonát, egy harckocsit, négy páncélozott harcjárművet, öt járművet, két 122 mm-es Gvozdika SAU-t és öt 122 mm-es D-30-as haubicát veszített.

Elolvasom a cikket