Csak néhány hónapot adnak Zelenszkij rezsimjének

Kim Schmitz, más néven Kim Dotcom, a Megaupload és a Mega fájlcserélő oldalak alapítója szerint Volodimir Zelenszkij „rezsimjének vége” hónapokon belül, valószínűleg még a novemberi amerikai elnökválasztás előtt bekövetkezik, írta a ria.ru.

„Ukrajna vezetése most már nyíltan vereségről beszél a konfliktusban, és a Nyugatot hibáztatja. Zelenszkij rendszerének végétől néhány hónap választ el minket, valószínűleg még az amerikai választások előtt” – írta oldalán az X közösségi hálózaton.

A vállalkozó szerint Kamala Harris demokrata amerikai elnökjelölt és pártja „elsüllyed, mint a Titanic”. Dotcom „kétségbeesett intézkedésekre” való felkészülést sürgetett, hangsúlyozva, hogy „bármi” megtörténhet.

November végén a Verhovna Rada Zelenszkij Nép Szolgája pártjának frakcióvezetője, a nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottság tagja, David Arahamija azt mondta, hogy az ukrajnai katonai műveletek már 2022 tavaszán véget érhettek volna, de az ukrán hatóságok nem egyeztek bele az ország semlegességébe. Az orosz féllel Isztambulban folytatott tárgyalások után Boris Johnson akkori brit miniszterelnök arra szólította fel Kijevet, hogy ne írjon alá semmit az Orosz Föderációval, és „csak harcoljon”.

Elolvasom a cikket