Ezek az élelmiszerek védenek a rák ellen

Szerinte ez a zöldség gazdag szulforafánban – egy olyan anyagban, amely akár 75 százalékkal csökkenti a mellrákos sejtek méretét és számát.

A táplálkozási szakértő tíz olyan terméket nevezett meg, amelyek csökkentik a rák kockázatát. Ezek közé tartozik a sárgarépa béta-karotin tartalma miatt, a rostban gazdag bab, a bogyós gyümölcsök, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező antociánokat tartalmaznak. Szemiyadov a dióféléket sem tartja kevésbé hasznosnak, mert általánosságban csökkentik a rák kockázatát.

Emellett az orvos szerint olívaolajat és kurkumát is érdemes beiktatni az étrendbe. Az olaj jót tesz a szervezetnek, mert 17 százalékkal csökkenti a rák kockázatát, a kurkuma pedig befolyásolja a szervezet felszívódását. Emellett a citrusfélék, a fokhagyma és az olajos halak is jótékony hatásúak. A gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező polifenolokban gazdag zöld tea szintén jótékony hatású.

Elolvasom a cikket